سعی کردم در این لیست بهترین فیلمهای کرهای که دیدم و باهاشون ارتباط برقرار کردم رو بنویسم. لیست رو میشه بر خیلی اساس درست کرد، تعداد جوایز، تعداد مخاطبین، رتبهشون در IMDB یا نمره منتقدین بالا در Rotten Tomatoes و خیلی موارد دیگه. لیستی که من از فیلمها درست کردم انتخاب سلیقه خودم هست و تا حدودی نزدیک به لیستی هست که منتقدین امتیاز بالا بهشون دادن.
تو شبکههای فارسی زبان و ایرانی کم فیلم کرهای یا سریال کرهای ندیدیم ولی قضیه اینه اکثر فیلمها «بهترین» نبودن و یه جورایی عامه پسند و جهت سرگرمی ساخته شده بودن و ژانر عاشقانه و کمدی بیشتر داشتن، لیستی که پایین درست کردم اکثرا ژانر اجتماعی دارن و حاوی پیامی هستن. لیستی که پایین میبینید به ترتیب بهترین یا بدترین نیست بخاطر اینکه طبق کارگردانهاشون مرتب چیدم، میتونید داستان هرکدوم و امتیازش رو ببینید و انتخاب کنید که چی ببینید.
تو سینمای کره جنوبی میتونم بگم اکثر فیلمهای کارگردان Bong Joon Ho ارزش دیدن داره. پایینتر دونه دونه فیلمهای خوبی که ازش دیدم رو معرفی می کنم.
فیلم کرهای Parasite – انگل
فیلمی متفاوت نسبت به اکثر فیلمهایی که چند سال اخیر معروف شدن. واقعا ارزش دیدن داره و اکران جهانی شده بعلاوه اینکه چند تا جشنواره هم کاندید / برندهی بهترین فیلم بینالمللی شده. کلیت داستان فیلم اینه که یک خانواده بیکار و فقیر با یک خانواده پولدار آشنا میشن و یواش یواش راه خودشون رو به اون خانواده باز میکنن و در این حین اتفاقات عجیب غریبی میفته. فیلم گاهی کمدیه، گاهی ترسناک، ماجراجویی و اجتماعی. لازم به ذکر الان سی و دومین فیلم محبوب IMDB محسوب میشه!
مدت زمان فیلم: ۲ ساعت و ۱۲ دقیقه
رتبه فیلم در IMDB : 8.6
رتبه منتقدین : ۹۹ درصد
فیلم کرهای اوکجا – Okja
محصول سال ۲۰۱۷ و محصول مشترک کره جنوبی و آمریکا هست. داستان فیلم مربوط میشه به موجودی که توسط انسان و آزمایشگاهی ساخته شده و به بعضی خانوادهها در مزارع تحویل داده میشن برای نگهداری بلند مدت. ارتباط یک بچه و این موجود خیالی محور اصلی این فیلمه، فقط حواستون باشه فیلم برای کودکان خوب نیست چون صحنههای دلخراش زیاد داره، در واقع کارگردان Bong Joon Ho دوباره سعی کرده در قالب فیلم یکی از مشکلات دنیا رو به نمایش بزاره.
مدت زمان فیلم: ۲ ساعت
رتبه فیلم در IMDB: 7.3
رتبه منتقدین : ۸۶ درصد
فیلم برف شکن – Snowpiercer
محصول سال ۲۰۱۳ و محصول مشترک کره جنوبی و جمهوری چک، ولی پوستر فیلم و خود فیلم حسابی هالیوودیه اینم باز هنر Bong Joon Ho رو نشون میده که تونسته همچین چیزی بسازه. داستان فیلم اینجوریه که در آینده دنیا به عصر یخبندان میخوره بخاطر اینکه نور خورشید دیگه نیست حیات هم از بین میره، تو این زمان فقط یک قطاری که دور تا دور زمین کشیده شده بوده و یه جورایی تفریح لاکچری محسوب میشده دووم آورده بخاطر اینکه دائم در حال حرکت هست و سوخت بهش میرسه.
فیلم در نگاه اول یه فیلم اکشن و ماجراجویی و تخیلیه ولی وقتی ریز شید میبینید چقدر زیبا و اختلاف طبقاتی و مشکلات ساختاری جامعه که همین الان تو اکثر دنیا دیده میشه تو یه قطار به نمایش گذاشته شده و چجوری تصمیم آدمها جامعه کلی رو تغییر میده. فیلم خشونت توش زیاد داره ولی پیشنهاد میکنم حتما ببینید بخاطر همین مفاهیمی که گفتم.
مدت زمان فیلم: ۲ ساعت و ۶ دقیقه
رتبه فیلم در IMDB: 7.1
رتبه منتقدین : ۹۵ درصد
فیلم کرهای مادر – MOTHER – MADEO
محصول سال ۲۰۰۹ کره جنوبی، برنده دهها جایزه. حقیقتش نمیدونم چرا اولش خودم خیلی علاقه نداشتم ببینمش شاید چون داستانش تکراری بود واسم و فکر میکردم حرف جدیدی برای زدن نداره ولی خب انتخاب درست رو کردم و به کارگردان اعتماد کردم و راضی فیلم رو تموم کردم.
محوریت اصلی داستان فیلم در مورد مادری از قشر ضعیف جامعهست که پسر بزرگسال عقب موندهای داره، تو خط داستانی فیلم اتفاقاتی میفته که نشون میده «مادر» بودن یعنی چی و گاهی دست به چه کارهایی میزنی برای دفاع از پاره تنت.
مدت زمان فیلم: ۱۲۹ دقیقه
رتبه فیلم در IMDB: 7.8
رتبه منتقدین: ۹۶ درصد
فیلم کرهای خاطرات قاتل – Memories of Murder
فیلم سال ۲۰۰۳ ساخته شده و مربوط به داستان واقعی قتلهای زنجیرهای هواسئونگ هست که حداقل ۱۰ نفر زن تو کره جنوبی بهشون تجاوز شد و به قتل رسیدن، این قتلها بین سال ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۱ اتفاق افتادن و تو دوره خودش جامعه کره جنوبی رو حساب ترسوند، تقریبا شبیه همون حس «خفاش شب» برای ما ایرانیهاست.
خیلی از این واقعه فیلم و سریال ساخته شده ولی بهترینش با اختلاف همین فیلم هست، فیلم کرهای Confession of Murder هم در این رابطه دیدم که اتفاقا فیلم خوبی بود ولی خط داستانیش با واقعیت فرق میکرد.
داستان اصلی این فیلم که هم متوجه شدید چی هست، فیلم یه ژانر پلیسی داره که همش دنبال حل کردن پروندهن و به خیلی مشکلات و سرنخها بر میخورن، پیشنهاد میکنم اول فیلم رو ببینید بعد برید داستان واقعیش رو تو ویکیپدیا و جاهای دیگه بخونید. این فیلم هم دوباره جزو لیست ۲۵۰ فیلم برتر IMDB هست.
مدت زمان فیلم: ۱۳۱ دقیقه
رتبه فیلم در IMDB: 8.1
رتبه منتقدین: ۹۰ درصد
مابقی فیلمهای کارگردان Bong Joon Ho هم دیدم که اینجا خلاصه مینویسم خواستید ببینیدش ولی به خوبی فیلمهای دیگهش نیست:
فیلم کرهای Sea Fog – مه دریا : در مورد ماهیگیری هست که بخاطر شرایط مالی بد به سراغ قاچاق انسان بین چین و کره جنوبی میره و درگیر داستانهای عجیب غریب میشه.
فیلم کرهای The Host – میزبان : فیلم تخیلی در مورد وجود یه حیوان شبیه گودزیلا تو رودخونه سئول هست، خیلیها میگن این فیلم برای پاسخگویی به سینمای ژاپن ساخت شده (فیلم گودزیلا). شاید یکی از دلیلهاش این باشه ولی خیلی پیچیدهتره، خودم فیلم رو دیدم خیلی خوشم نیومد وقتی بعدش رفتم در موردش گشتم و فهمیدم اِلمانها در مورد چی بوده خوشم اومد، کلی نکته در مورد سوء مدیریت دولت کره جنوبی و دخالتهای آمریکا تو این کشور تو فیلم نهادینه شده.
فیلم کرهای Barking Dogs Never Bite – سگهای واقواق کننده گاز نمیگیرن : ضعیفترین فیلمی که از این کارگردان Bong Joon Ho دیدم، سال ۲۰۰۰ کارگردانی کرده و دومین فیلمی بوده که ساخته، داستان فیلم در مورد یه استاد دانشگاهی هست که از واقواق کردن یه سگ تو بلوک خونشون عصبانی میشه و دست به کار احمقانه میزنه و ادامه درگیر کارهای احمقانه دیگه میشه.
فیلم ژاپنی توکیو – Tokyo : فیلم محصول مشترک فرانسه، ژاپن، کره جنوبی و آلمان هست، ۳ اپیزود جداگانه از ۳ کارگردان مختلف هست که ۳ ماجرای مختلف رو روایت میکنن، بهترینش برای همین کارگردان محبوب Bong Joon Ho هست که اپیزود سوم محسوب میشه به اسم Shaking Tokyo یا توکیوِ لرزان. داستان سوم در مورد مرد ژاپنی هستش که مثل خیلی ژاپنیهای دیگه درگیر سندروم هیکیکوموری شده، بزارید از ویکیپدیا نقل قول کنم این قسمت رو:
از اینجا به بعد دیگه فیلمها ربطی به کارگردانی که بالا ذکر کردم نداره و فیلمهای کارگردانهای مختلف دیگه رو مرور میکنیم.
فیلم کرهای یک راننده تاکسی A Taxi Driver
داستان یک راننده تاکسی هست که سال ۱۹۸۰ اتفاقی یک خبرنگار آلمانی رو سوار میکنه و بیخبر از اینکه چه اتفاقی داره میفته میره به سمت شهر Gwangju که کشتار دست جمعی توسط دولت داشته انجام میشده و نظارهگر اتفاقاتی میشه که انتظارش رو نداشته. جزو فیلمهای خوب مربوط به تاریخ نوین بود که دیدم به نظرم ارزش دیدن داره. عین این میمونه که الان تو یک شهر تظاهرات بشه و اینترنت و راههای ارتباطی رو دولت قطع کنه و مابقی شهرها در بیخبری کامل به زندگیشون برسن.
مدت زمان فیلم: ۱۳۷ دقیقه
رتبه فیلم در IMDB: 7.8
رتبه منتقدین: ۹۶ درصد
۳ فیلم از کارگردان کره جنوبی Chan-wook Park در ادامه میخوام معرفی کنم.
فیلم کرهای Oldboy – پسر پیر
جزو مریضترین فیلمهایی هست که دیدم، به گفته IMDB جزو ۲۵۰ فیلم برتر دنیاست (در حال حاضر طبق رای کاربرها شصت و نهم هست)، داستان مردیه که یه روز دزدیه میشه و ۱۵ سال تمام تو یه اتاق زندانی میشه بدون اینکه دلیلش رو بدونه و کسی بهش چیزی بگه، بعد ۱۵ سال یهو آزاد میشه و میره دنبال اینکه بفهمه کی این بلا رو سرش اورده و چرا.
مدت زمان فیلم: ۱۲۰ دقیقه
رتبه فیلم در IMDB : 8.4
رتبه منتقدین: ۸۲ درصد
فیلم کرهای کنیز The Handmaiden
داستان فیلم مربوط به سالهایی هست که ژاپن، کرهجنوبی رو اشغال کرده بود، ماجرا از این قراره که مرد شیادی میخواد با یه زن ثروتمندی ازدواج کنه، لذا یه کنیزی که دست نشاندهی خودش هست رو پیشنهاد میکنه برای اون زن، وظیفه کنیز این بوده که زن رو راضی کنه با مرد ازدواج کنه، ولی از یه جایی به بعد داستان میریزه بهم. پیشنهاد میکنم ببینیدش جالبه و اینم جزو ۲۵۰ فیلم برتر IMDB طبق نظر کاربرانش هست، ولی حواستون باشه پر از صحنههای جنسی هست.
مدت زمان فیلم: ۱۴۶ دقیقه
رتبه فیلم در IMDB : 8.1
رتبه منتقدین: ۹۵ درصد
فیلم کرهای عطش – Thirst
این فیلم تو ژانر ومپایری (خونآشامی) ساخته شده و نشون میده بر حسب اتفاق یک کشیشی تبدیل به خون آشام میشه و زندگیش تغییر میکنه، این فیلم سال ۲۰۰۹ جایزه هیئت داوران جشنواره فیلم کن رو برد.
مدت زمان فیلم: ۲ ساعت و ۱۵ دقیقه
رتبه فیلم در IMDB: 7.1
رتبه منتقدین: ۸۱ درصد
فیلم کرهای بهار، تابستان، پاییز، زمستان و … بهار- Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring
محصول سال ۲۰۰۳ هست و زندگی پسری که در یک معبد بودایی بزرگ شده رو نشون میده.
مدت زمان فیلم: ۱۰۳ دقیقه
رتبه فیلم در IMDB: 8
رتبه منتقدین: ۹۴ درصد
فیلم کرهای ۳-Iron
فیلم ۳-Iron هم جزو عجیبترین فیلمهایی بوده که تو سینمای کره دیدم. فیلم محصول سال ۲۰۰۴ هست و داستان مردیه که خونه زندگی نداره و کارش اینه که خونههای مردم رو نشون کنه، وقتی رفتن سفر تو اون مدت سفر بره تو خونهشون یواشکی زندگی کنه و برای تشکر خونه رو تمیز کنه و بعد غیب شه! خیلی داستان عجیب غریبی داشتن حتما ببینید.
مدت زمان فیلم: ۸۸ دقیقه
رتبه فیلم در IMDB: 8
رتبه منتقدین: ۸۷ درصد
۳ فیلم از کارگردان کره جنوبی Hong-jin Na
فیلم کرهای زوزه کشیدن The Wailing
اول از همه بهتره بدونید روحیات این کارگردان خشنه،لذا اکثر فیلمهای صحنههای خشونتآمیز زیاد داره. فیلم The Wailing یکی از بهترین فیلمهای ترسناکیه که دیدم و به تازگی جزو بهترین فیلمهای ترسناک قرن از نگاه منتقدین انتخاب شده. اگر اشتباه نکنم رتبه ۱۵ از ۱۰۰ فیلم برتر ترسناک قرن رو بهش دادن. موضوع فیلم در مورد روستایی هست که بعد از اومدن یه مرد ژاپنی یه سری اتفاقهای عجیب غریب میفته و مردم با قتلهای وحشتناک کشته میشن.
مدت زمان فیلم: ۲ ساعت و ۳۶ دقیقه
رتبه فیلم در IMDB : 7.4
رتبه منتقدین: ۹۹ درصد
فیلم کرهای تعقیب کننده The Chaser
اولین فیلم کارگردان هست و محصول سال ۲۰۰۸٫ فیلم همونجور که گفتم صحنههای خشونت آمیز داره و موضوع در مورد اینه که کسی که مسئول اجاره دادن فاحشههاست متوجه ناپدید شدن کارمندهاش میشه و پیگیر موضوع میشه.
مدت زمان فیلم: ۲ ساعت و ۵ دقیقه
رتبه فیلم در IMDB : 7.9
رتبه منتقدین: ۸۲ درصد
فیلم کرهای دریای زرد The Yellow Sea
اسم فیلم که دریای زرد هست از دریایی گرفته شده که بین کره جنوبی و شمالی و چین هست. تو این دریا خیلی اتفاقها میفته مثلا فیلم The Sea Fog که بالاتر ازش اسم بردم هم تو این دریا اتفاق میفته. فیلم محصول سال ۲۰۱۰ هست و روایتگره زندگی مردیه که تو شهر فقیری بین چین و کره شمالی زندگی میکنه و زنش رفته کره جنوبی و قرار بوده که برگرده.
مدت زمان فیلم: ۲ ساعت و ۱۶ دقیقه
رتبه فیلم در IMDB: 7.3
رتبه منتقدین: ۸۷ درصد
فیلم کرهای سوختن Burning
محصول سال ۲۰۱۸ که کلی هم جایزه برد. داستان در مورد پسریه که اتفاقی با دختری که بچگی هم محل بوده برخورد میکنه و دختر ازش میخواد که گهگدار به خونهش سر بزنه و از گربهش مراقبت کنه و اتفاقی این وسط مرد دیگهای وارد زندگی دختره هم میشه و داستان ادامه داره. حقیقش شخصا خیلی خوشم نیومد از فیلم ولی چون نمره منتقدین بالایی گرفته بود و مورد توجه خیلیها قرار گرفته بود اینجا قرار دادمش.
مدت زمان فیلم: ۲ ساعت و ۲۸ دقیقه
رتبه فیلم در IMDB: 7.6
رتبه منتقدین: ۹۵ درصد
امیدوارم از لیستی که تهیه کردم خوشتون اومده باشه، قدیم در مورد فیلمهای مورد علاقهام اینجا نوشته بودم ولی اکثرا ایرانی بودم، سعی میکنم این روندی که جدید شروع کردم رو ادامه بدم و بیشتر در مورد سینماهای کشورهای دیگه هم بنویسم.
اگر فکر میکنید فیلمی هست که جا انداختم خوشحال میشم پایین تو قسمت نظرات بنویسید و با مابقی به اشتراک بگذارید. 😄
ایول چه لیست خوبی! تو این لیست سوختن رو ندیدم که باید حتما ببینم
فقط توصیه میکنم فیلم the man from nowhere رو هم بببنین و نظرتونو بگین به نظرم واقعا جاش تو ابن لیست خالیه
بازیگرش هم همون پسر ناتوان ذهنی تو فیلم مادره. گفتم اینو بگم چون به قدری جذاب بازی کرده شاید نشناسینش
مرسی از نظرت، اتفاقا فیلمی که گفتی the man from nowhere یا همون “Ajeossi” تو واچ لیستم بود ولی فکر کنم نتونستم پیدا کنم سر همین بیخیال شدم، ولی گفتی حتما میرم سراغش و میبینم
عجب لیستی بود دمت گرم،به نظرم پسر گرگ نما و قطار بوسان هم میتونستن تو لیست باشن.
قربانت، مرسی اینها رو معرفی کردی حتما میرم دنبالشون و میبینم. فقط پسر گرگنما انگلیسی یا کرهایش چی میشه؟
خیلییییییییییییییییییییییییییییییی ممنونم کامساهامنیدا بوس بوس :)))))))))))))))))))))
خواهش میکنم، 아니에요 😅
بابا عجب لیستی.بالاخره یه فهرست خوب پیدا کردم.خواهشا لطفا التماسا برای سینمای ژاپن و چین هم ازین کارا بکنید.اصلا واسه کل کشورا 😅🙏🏻
تشکرررررررررر
هیچوقت دلم نمیخواست فیلم Silenced محصول سال ۲۰۱۱ رو به کسی معرفی کنم چون واقعا غمگین و پر از سکانساییه که دلت میخاد کاراکترای فیلمو تیکه تیکه کنی… ولی وقتی لیست رو خوندم حس کردم جای این فیلمم خالیه… ولی هنوزم بخاطر فشار عصبیه زیاد و شدیدی که خودم شخصا تحمل کردم به کسی توصیهش نمیکنم… خیلی دردناک بود
بله فیلم غم انگیزیه
سلام اگه میشه از سینمای ژاپن هم فیلم معرفی کنید و از اون جایی که اکثر سایت ها سانسور شده فیلم ها رو قرار میدن، میشه یه جایی معرفی کنید برای دانلود فیلم؟ مممنون
سلام، چشم حتما سعی میکنم وقت بزارم روش، برای دانلود هم تو ایران فکر کنم سایت سینما https://30nama.com/ بهترین جا هست