فیلم رخ دیوانه رو اولین بار تو جشنواره فجر خواستم ببینم که بعد از ۲ ساعت وایسادن تو سینمای کورش بلیط بهم نرسید و بعدش بلافاصله بعد اکران رفتم دیدم. اول از همه بخاطر کارگردانش ابوالحسن داوودی دوست داشتم فیلم رو ببینم بدون اینکه از موضوع فیلم و سبک و جوایزش مطلع باشم. دلیلشم فیلم تقاطع بود که آخرین فیلمی بود که از ایشون دیده بودم و سال ۸۴ تو دوران خودش یه حرف و سبک جدید تو سینمای ایران داشت.
داستان فیلم رخ دیوانه :
داستان چند تا جوون امروزی هست که از اینترنت با هم آشنا میشن و وجه اشتراکشون به قول خودشون بیپدر و مادر بودنشونه! البته به این معنی که یا بچههای طلاقن یا پدر/مادرشون مُردن. بعد اینکه با هم دوست میشن سر یه شرط بندی احمقانه وارد داستانهایی میشن که ناخواسته قاطی ماجراهای دیگه میکندشون و داستان اصلی شکل میگیره.
فیلم تشکیل شده از یک داستان مشترک هست که توسط آدمهای مختلف تو سکانسهای جداگونه نشون داده میشه. در واقع فیلم کاملا اپیزودیک ماجراجویانه با شخصیتهای تعریف شدهست که یک صدا پیشه (که اینجا شخص اول مرد هست) در پسزمینه اپیزودها گهگدار توضیحاتی رو میده ( از این لحاظ خیلی شبیه به فیلم Sin City بود).
توی سینمای ایران مثل این فیلم رو ندیده بودم که با این ساختار ساخته شده باشه و همین این فیلم رو منحصر نشون میده. البته فقط ساختار اپیزودیک روایی این فیلم نبود که بیننده رو راضی نگه میداشت بلکه داستان قوی که تونست مخاطب رو تا آخرین لحظه کنجکاو نگه داره هم عالی بود.
و صد البته اِلمانهای دیگه مثل موسیقی متن که کار کارن همایونفر بود و به هیجان فیلم خیلی کمک میکرد و بازی خوب بازیگرا. طناز طباطبایی اخیرا خیلی فعال بوده و بجز این فیلمش فیلمهای آرایش غلیظ و مرگ ماهی رو هم دیدم ولی بنظرم تو این فیلم خیلی بهتر کار کرد و تونست خیلی خوب در قالب نقشش باشه.
از لحاظ جوایز هم بنظرم امیر جدیدی بعنوان نقش اول مرد هم میتونست حداقل نامزد بهترین بازیگر مرد جشنواره بشه خوب بازی کرد.
بازیگران فیلم رخ دیوانه :
امیر جدیدی، طناز طباطبایی، صابر ابر، نازنین بیاتی، ساعد سهیلی، بیژن امکانیان، سحر هاشمی، گوهر خیراندیش و…
خطر لوث شدن :
از لحاظ داستانی بنظرم همه داستانش همخونی داشت فقط بعضی سکانسها رو میشد بیشتر یا کمتر بهش پرداخت. مثلا صحنهی مواجه شدن امیر جدیدی با گوهر خیراندیش یکم غیرطبیعی و فانتزی بنظر میرسید و میشد با یه داستان واقعیتر جایگزینش کرد و یا میشد به شخصیت سحر هاشمی و زندگی اون پرداخت البته جوری که از لحاظ شخصیتی درصد ابهامش تو داستان باقی بمونه که بتونه جزو اِلمانهای تاثیرگزار و سورپریز کننده باشه.
در سکانس آخر هم کاش توی همون حالت افتادن تموم میشد. صحنه برخورد با زمین بعد از پرتاپ شدن از طبقه اِنم یه برج و متلاشی نشدنش خیلی غیرطبیعی و مصنوعی بود.
جوایز فیلم رخ دیوانه :
بهترین فیلم
بهترین کارگردانی
بهترین جلوه های ویژه بصری
بهترین صدا (صداگذاری)
بهترین فیلم از نگاه تماشاگران
پینوشت : واقعا کم پیدا میشه تو جشنواره یه فیم هم بهترین فیلم از نگاه داوران بشه هم بهترین فیلم از نگاه تماشاگران.
شعار فیلم رخ دیوانه :
وقتی رخ تنها میشه و دیگه هیچ مهره ای نیست که کمکش کنه، آخرین راه حل رو انتخاب میکنه، خودش رو نابود میکنه تا بازی مساوی بشه.
آنونس فیلم رخ دیوانه :