پرویز پرستویی و آهو خردمند در فیلم میهمان داریم

نگاهی به فیلم‌های پاییزی سینمای ایران

تعداد فیلم‌هایی که در سینمای ایران میبینم زیاده و اگه بخوام هرچی که فقط تو همین ۲-۳ ماه اخیر دیدم رو اختصاصی در موردش حرف بزنم هم خیلی زمان بره هم تعدادیشون شاید آخرای اکرانشون باشه و بهتره بطور مختصر نظرمو راجع به فیلم‌ها تو یه پست بنویسم مگه اینکه لازم ببینم در موردش زیاد صحبت کنم مثل ماهی و گربه که تو یک پست اختصاصی بنویسم. این پست هم فقط در مورد فیلم‌های درام سینمای کنونی ایران هست، اُمیدوارم برای بعضی فیلم‌ها مثل «خانوم» دیر نشده باشه. :)
تو این پست به معرفی و نگاه خودم به جزئیات فیلم‌های شیار ۱۴۳ ، آتش بس ۲ ، ساکن طبقه وسط ، شهر موشها ۲ ، مستانه ، میهمان داریم ، خواب زده‌ها ، آرایش غلیظ ، خانوم خواهم پرداخت.

به ترتیب فروش این هفته (هفته دوم آذر که گذشت) :

فیلم شیار 143

 شیار ۱۴۳

بازی‌ها:
بازی خوب مریلا زارعی «اُلفت» عالی بود. مخصوصا لهجه‌ی طبیعی و طرز رفتارش توی سن‌های مختلف و نشون دادن دلشورگی و …
بازی مهران احمدی هم خیلی دوست داشتم. خیلی خوب تونست نقش یک پدر مهربون و ساده دل رو بازی کنه.
داستان :
روایت‌گر ناپدید شدن پسری در یکی از عملیات‌های دفاع مقدس و بی‌خبر مادر و انتظار غریبانه‌ و …
نکته :
یه قسمتی از جوایز این فیلمم متعلق به فیلم اون دوستمون بود که بزور ازش گرفتن و نزاشتن تو فجر هیچ جایزه‌ای ببره و کلی از جایزه‌هاش تقسیم شد بین فیلمای دیگه مثل همین فیلم و اکران هم نشد. فیلم «عاشق ها ایستاده می میرن» که کارگردان خونه‌ش رو فروخت که فیلم به سرانجام برسه و …
نظر من :
در کل خوشم اومد بد نبود و به شدت گریه‌دار. ولی خب حداقل به سلیقه‌ی من نبود. شاید به قول دوستمون زن‌ها بهتر این فیلم رو بفهمن. از دید من یه سری حرفا و مسائل جهت‌دار هم زیرپوستی داشت تبلیغ میشد که خب اصلا خوشم نیومد. بنظرم یه فیلم متوسط بهش بگم بهتره تا یه فیلم خوب. قسمت جالب این فیلم کارگردانی نرگس آبیار (یک زن) به عنوان کارگردان یک فیلم دفاع مقدس و جنگی بود. کارگردانی که تجربه دومین فیلمش رو داشت و خوب از آب هم در اومد. :)

فیلم آتش بس 2

آتش بس ۲

بازی‌ها :
بازی بد بهرام رادان که واقعا ناراحت کننده بود. البته خب طبق داستان و گفته‌های کارگردان بازی کرده، درواقع نقش بدی رو خوب بازی کرده و همین که بهرام رادان مجبور شه یه نقشی رو بازی کنه که مناسبش نیست ناراحت کننده‌ست. پرستیژ و نقش‌آفرینی بهرام رادان اصلا به یک شخصیت آدم لوس و لوس بازی‌ها و … نمی‌خوره و کاش هیچوقت بازی نمی‌کرد این فیلم رو.بازی مناسب میترا حجار که بعد مدت‌ها فیلمش رو روی پرده‌های سینما دیدیم. نقشی که بازی کرد بهش میومد. میترا حجار میتونه لوس‌بازی در بیاره میتونه ناز کنه چون میترا حجاره چون پتانسیل بازی کردن این نقش‌هارو خوب داره.
داستان :
مثل فیلم آتش بس ۱ داستان روایت‌گره مشکلات زناشوییه البته این قسمت خب بچه هم داشتن و ریز جزئیات دیگه …
نظر من :
فیلم از آتش بس ۱ ضعیف‌تر بود. تهمینه میلانی با آتش بس ۱ تونست مخاطب رو سرگرم کنه و کنار سرگرمی مطالبی هم آموزش بده برای روابط بین زوجین ولی آتش بس ۲ خیلی لوس و کسل‌کننده بود و انقدر بعضی صحنه‌ها غیرطبیعی بود که زوج‌های توی سینما هم کسل می‌شدن چه برسه به مجردای سینما!

فیلم ساکن طبقه‌ی وسط

ساکن طبقه وسط

بازی‌ها :
شهاب حسینی تو این فیلم ۳۸ تا نقش رو بازی کرده و ۳۸ تا گریم مختلف هم شده و انصافا کار سختی هم هست تو ۳۸ صحنه‌ی مختلف بخوای با گریم‌ها مختلف و خسته همه‌ی نقش‌ها رو خوب بازی کنی. شهاب حسینی بازیگر خوبیه ولی برای هرنقشی ساخته نشده. تو خیلی از این نقش‌ها عالی بود و تو خیلی‌ها به شدت ضعیف چون نمی‌تونست بهتر از اون باشه و خب صحنه‌سازی‌ها و هزینه‌ها گزاف واقعگرایی هر صحنه هم بی‌اثر نبودن.
داستان :
نویسنده‌ای که دچار یه سری بحران‌های روحی و فلسفی میشه و به چرایی وجود انسان کشیده میشه و …
نکته :
به عنوان اولین تجربه‌ی حرفه‌ای شهاب حسینی بعنوان کارگردان و همزمان بازی کردن تو اکثر لوکیشن‌ها واقعا کار بزرگی بود در نوع خودش.
نظر من :
فیلم بدی نبود متوسط بود. موضوعش جالب بود، قرار نبود به جوابی برسه و مخاطب آخرش نتیجه‌گیری کنه کلا می‌خواست چراها و درستی نادرستی بعضی زندگی‌ها رو مرور کنه. کلا فیلم نویی بود در نوع خودش و متوسط به بالا بود.

فیلم شهرموشها 2

شهر موشها ۲

بازی‌ها :
به حدی مرضیه برومند نسخه‌ی جدید شهرموش‌ها رو خوب در اُورده و کاراکترهای عروسکی رو پیر کرده و عروسک‌های جدیدی که اُورده هم خوب و پرفکت بودن که واقعا هیچ ایرادی نمیشه گرفت.
داستان :
مثل همون شهرموش‌های قدیمی فقط با فرق اینکه بزرگ شدن و هنوزم ترس «اسمشو نبر» رو دارن و …
نکته :
اولین فیلمیه که فروشی ۱۱ میلیاردی رو هم رد کرده بدون هیچ پشتیبان دولتی و واقعا که نوش جون مرضیه برومند و همه دست‌اندرکارا :) سال ۶۴ فیلم با بودجه ۱ میلیون و دویست هزارتومنی ساخته شد و نسخه دوم شهر موش‌ها با بودجه‌ای نزدیک به ۱۰ میلیارد تومانی ساخته شده! و الان رکورددار پرفروشترین فیلم تاریخ سینمای ایران رو داره و از رقم مشخصه که برای همه‌ی سنین مناسبه :) به خبرگزاری موشنا هم سر بزنید :))
نظر من :
عاشق‌کردن مخاطبایی که می‌ترسیدن حس نوستالوژیکشون لطمه ببینه.

فیلم مستانه

مستانه

بازی‌ها :
مطمئن نیستم این سلیقه‌ی کارگردان بود یا دلیل دیگه‌ای داشت که میلاد کی‌مرام و سحر دولت‌شاهی بعضی جاها خوب بازی می‌کردن و بعضی‌جاها بد با دیالوگ‌های مصنوعی. در کل متوسط رو به پایین بودن. فرهاد اصلانی و باران کوثری و آتیلا پسیانی اونقدری بازی نکردن که بشه بازیشون رو قضاوت کرد فقط برای پرفروش کردن گیشه بودن ظاهرا.
داستان :
یک بازیگر زن معروف ( مستانه که نقشش رو سحر دولت‌شاهی بازی می‌کنه ) مورد تعرض قرار می‌گیره و عوامل محیطی و فردی روی تصمیم‌گیری‌ها و زندگیش تاثیر میزارن و …
نکته :
به چه دلیلی باید رو پوستر فیلم به ترتیب افرادی که نقش‌های کمرنگی رو ایفا کردن و معروف‌‎تر هستن اول نوشته بشن و حتا عکس باران کوثری بزرگ رو پوستر باشه ولی عکس نقش اول مرد میلاد کی‌مرام کوچیک پایین کنار نقش فرعی!؟ البته محمدحسین فرح‌بخش با توجه به سابقه فیلم‌هاش نشون داده که کارگردان سینمای گیشه‌ست و خب متاسفانه عام مردمم به سینمای گیشه نه نمی‌گن.
نظر من :
اول اینکه کاش یه سری حرفا و سکانسا سانسور نمی‌شد و به شعورمون توهین نمی‌شد تو فیلمی که پارسال ساخته شده و ارشادم روش نظارت داشته طبعاً. دوم اینکه برای نشون دادن مشکلات یه بازیگر زن تو جامعه خوب بود ولی فیلم قوی نبود متوسط بود.

فیلم میهمان داریم

میهمان داریم

بازی‌ها :
تا حالا بازی ضعیف از پرویز پرستویی ندیدم :) عالی بود تو این نقش. خیلی ناراحت کننده‌ست که بازیگر مورد علاقت دیگه نقش پیرمردها رو بازی کنه و یعنی داره پیر میشه. آهو خردمندم بسیار خوب بازی کردش. بازی‌ها مابقی بازیگرها هم قابل قبول بود سهیلا گلستانی هم مثل فیلم‌های مشترک سابقش ترکیب خوبی با پرویز پرستویی بود و خوب بازی کرد.
داستان :
روایت‌گره آثار نامطلب جنگ در یک خانواده‌ی سنتی هست و…
نکته :
واقعا خوب نشون دادن به قدری که اشک آدم رو در میورد و نه تنها فقط یک درام ساده بود بلکه کلی حرف واسه گفتن داشت و هرچقدر هم که طولانی بود ولی آدم رو خسته نمی‌کرد. کارگردان فیلم محمدمهدی عسگرپور تونست فیلم خوبی رو توی کارنامش اضافه کنه و یه خسته نباشی باید بهش گفت. :)
نظر من :
توی سبک خودش جزو خوب‌ترین‌ها بود و بازی‌های خوب و نقش‌آفرینی‌ها نقش‌های اصلی خیلی فیلم رو بهتر کرد هم داستان خوب داشت هم بازی خوب همراهش بود و هم حرفهای خوبی برای گفتن داشت، دیگه چی لازمه برای فیلم خوب؟

فیلم خواب‌زده‌ها

خواب‌زده‌ها

بازی‌ها :
اکبر عبدی و فرهاد اصلانی نقششون رو خوب بازی کردن و خب فروش این فیلم بیشتر رو بازی اکبر عبدی در نقش زن بعد از فیلم خوابم می‌آد هست که خوب بازی کرده. صابر ابر و … هم خوب بودن. واقعیت اینه فیلمی که صرفا جنبه‌ی سرگرمی داره و بس نمیشه زیاد درمورد بازی‌ها اظهار نظر کرد و نقد کردشون.
داستان :
مادر نقش اول (فرهاد اصلانی) به خواب خودش و همکارا و آشنایانش میاد و درخواستی ازش داره و …
نکته :
من که خسته شدم از تکرار نقش زن اکبر عبدی اُمیدوارم خودشم به این نتیجه برسه و سعی کنه فیلمای بهتری از خودش بجا بزاره.
نظر من :
اصلا خوشم نیومد جزو فیلمای گیشه‌ای بود برای صرفا سرگرم کردن با داستان‌های نه چندان جالب و دیالوگای شاید زننده برای خنده‌دارتر کردنش. بنظرم فیلم خوبی برای کارگردانش که فریدون جیرانی باشه نبود.

فیلم آرایش غلیظ

آرایش غلیظ

بازی‌ها :
حامد بهداد خودش بود و خوب بازی کرد چون واسه این نقش‌ها ساخته شده. طناز طباطبایی هم نقشش رو خوب ایفا کرد هرچند مصنوعی بودن داستان و فیلمنامه کمرنگ‌کرد بازی خوبش رو. بازی جمال اجلالی رو هم در قالب نقشش دوست داشتم خوب تونست به بهترین حالت بازی کنه.
داستان :
نقش اول ( حامد بهداد ) سعی داره با کمک افراد دیگه یک محموله‌ای که برای خودش نیست رو بفروشه و کنارش اتفاقای دیگه هم میفته …
نکته :
موسیقی عالی همایون شجریان در این فیلم که آلبوم غیررسمی هم به این نام بعنوان ساندترک آرایش غلیظ هست. از حمید نعمت‌الله که بوتیک رو ساخته انتظار بیشتر میره ولی همین هم قابل قبول بود.
نظر من :
من به این فیلم می‌گم متوسط رو به بالا و حتا خوب هرچند بعضی‌جاهاش مثل همراهی اتفاقی طناز طباطبایی و سادگیش خیلی مصنوعی میزد ولی با این حال در مجموع هم داستان خوب بود هم نقش آفرینی‌ها قابل قبول.

فیلم خانوم

خانوم

بازی‌ها :
امین حیایی متاسفانه جوری از چشم افتاده که خیلی باید قوی‌تر از این‌ها بازی کنه که به چشم بیاد. اشکان خطیبی بازیش رو دوست داشتم، بهترین بازی‌ها به ترتیب بنظرم بر می‌گشت به سوگول خالقی ، حمیرا اعظمی و کاش شقایق فراهانی این نقش‌ها رو ادامه بده و بازی کنه و با بازی تو نقش‌های چیپی مثل چیزی که تو خواب‌زده‌ها بود کارنامه خودش رو خراب نکنه.داستان :
روایت زندگی ۳ زن تو سبک‌زندگی و ۳ شرایط مختلف در تهران …
نکته :
اولین فیلم بلند کارگردانش تینا پاکروان که خوبم بود. ایشون فارغ‌التحصیل دانشگاه کالیفرنیای آمریکا هستن.
نظر من :
خوب بود. فیلم قوی بود هم داستان‌ها جذاب بودن، هم با همه‌ی مخاطبا حرف داشت، هم نقش‌آفرینی‌ها خوب بود. با اینکه تا الان داشتیم فیلم‌هایی رو که اینجوری باشن و از چند زندگی مختلف سرچشمه گرفته باشن ولی این فیلم جزو خوب‌هاش هست قطعا.
فیلم آنچه «مردان درباره زنان نمی دانند» هم قطعا نمیرم و فیلم‌های «تراژدی» و «بیگانه» که تازه اکران شده رو خواهم رفت.
در مورد فیلم‌های پرویز ، از تهران تا بهشت ، روایت ناپدید شدن مریم، پوسته، بیداری برای سه روز، یک شب، تابور که جزو سینمای هنر و تجربه محسوب میشه و بجز ۲-۳ تاش مابقیش رو دیدم و اون ۲-۳ تا هم قطعا خواهم دید در پست جداگانه نگاهی بهشون خواهم کرد.

خیلی وقت بود که می‌خواستم بنویسم در مورد فیلم‌هایی که رفتم تئاترهایی که رفتم کافه‌ها، شهرها و … متاسفانه فرصت نمی‌شد امروز دیگه خودم رو مجبور کردم در قالب یک پست همه‌چی رو توضیح بدم. یک پست ۱۷۵۲ کلمه‌ای به شدت وقت‌گیر!

این مطلب رو به اشتراک بگذارید :